Az oldal átalakítás ellenére nyitva. Feltöltések folyamatban.

gyermekágyas segítők jelenléti képzése

Jelentkezés motivációs levéllel: kobzazsuzsa@gmail.com

2024. szeptember 7-8.  Veresegyház

Ajánlom ezt a húsz órás műhelymunkát
– olyan családsegítőknek, védőnőknek, bébiszittereknek, szociális munkásoknak, akiknek képzettségük és gyakorlatuk van a kisbabás családok segítésében, de szeretnék tudásukat felfrissíteni, és/vagy korszerűsíteni
– szüléskísérő dúláknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni és gyermekágyas segítőként, vagy gyermekágyas dúlaként (is) tevékenykedni a továbbiakban
– háztartási segítőknek, akik szeretnének specializálódni
———————————————————–
A képzés két napos, csak az egyik napon részt venni nem lehet. Ittalvás lehetősége biztosított. Ha haza szeretnél menni éjszakára, azt is lehet. Aki tömegközlekedéssel érkezik, az ne cipeljen magával hálózsákot, ágyneműt. Annak biztosítjuk. Pizsamát hozz, és személyes dolgokat. Ha a törölköződet otthon felejted, az sem katasztrófa. Meleg zoknit is tudunk adni. Papucsot azt nem. A jegyzetet úgy szerkesztettem, hogy egyben munkafüzetként is szolgál. Tollat hozz és ha ragaszkodsz külön jegyzetfüzethez, akkor azt is. Hozhatsz színes ceruzát színezgetéshez, horgolást, kötést, ha úgy jobban tudsz figyelni.
————————————————————-
Az ebédek költsége benne van a részvételi díjban. Saját két kezemmel fogok főzni a csapatnak szombatra. Vasárnap együtt főzünk a tananyag részeként. Reggelire és vacsorára hideget fogunk enni. Kérlek, hogy hozz magaddal mindenféle kencéket, zöldséget, lekvárt, mézet, magvakat, gyümölcsöket, desszertet, házi sütésű ezt meg azt, mert kitesszük a lakomaasztalra. A kenyeret mi vesszük meg, te csak akkor hozz, ha speciális igényeid vannak. A teázáshoz és kávézáshoz is mindent biztosítunk. Jól felszerelt konyhánk van és nagy étkezőnk. Az ebédre felszolgált étkeket zárt csoportban előre megszavazzuk, mindig szoktam egyféle húsos és egyféle vegán ételt az asztalra tenni.
———————————————————————–
Jól gondolod, jól érzed. Ez nem csupán képzés. Hanem komoly közösségi alkalom. Az oxitocin, a szerotonin és az endorfin termelése fontos gyakorlati része az érzékenyülésnek. Az eddigi tapasztalatok alapján meghatározó élménye lehet női utadnak. Ugyanúgy szeretném kényeztetni a csapatot, ahogyan a női kör vezető képzéseimen teszem. Ebben az igyekezetemben segítségemre lesz férjem, társam (kávéfőzés, terítés, tereprendezés…) Vacsora után az ittmaradókkal kötetlen beszélgetés. Kérlek, hogy vedd számításba azt is a jelentkezésnél, hogy két cicával élünk együtt!
————————————————–
Első nap reggelén igyekezz már 9 óra körül érkezni. 10-ig reggelizünk, zsilipelünk. Este 18 órakor végzünk. Vasárnap reggel 9-kor kezdünk. és 17 órakor pontban befejezzük az együttlétet. A zárt csoportban a képzés előtt telekocsikat és utazási részleteket szervezünk és tervezünk.

Tervezett tematika
– A női lét ciklusai, normatív krízisei
– Az érzékeny időszakok legfontosabb tudnivalói (várandósság harmadik trimesztere, kis gyermekágy, nagy gyermekágy)
– A segítségnyújtás módozatai szülés előtt, az első hat hétben és az utána következő hónapokban
– A munkavégzés során megmozgatott hormonok
– Babázási irányzatok a válaszkész gondozástól a Suttogóig
– A szoptatás és kötődés laikus támogatásának alapelvei – avagy amit mindenkinek tudnia kellene az újszülöttek alapvető szükségleteiről, mielőtt kinyitja a száját és nem csak összezavar, de hatalmas károkat is okoz.
– Tévhitek kontra hiteles tudás. Vélemény kontra hiteles tudás.
– Ehhez mindenki is ért… Miért mond mindenki mást?
– Ajánlott irodalom, ajánlott oldalak, hiteles szakemberek, adekvát szakterületek
– A segítségnyújtás módozatai alaphelyzetben, avagy milyen állapotban érkezik haza kórházi szülés után az anya és az újszülött hány ponton sérült a szoptatás, a kötődés, az önbizalom, önértékelés, hová lesz az ösztönösség és az önazonosság
– Szüléstörténet és szoptatástörténet meghallgatása, illetve segítő beszélgetéssel a traumák oldása
– Az anya fizikai állapotának lehetséges jellemzői. Vészjelek.
– Párkapcsolati és családszerkezeti változások a szülés körüli időszakban. Párkapcsolattámogatás. Anyóskonfliktusok.
– Támogatottság hiánya és annak okai
– Gyermekágyas depresszióra gyanakvás és cselekvési terv kompetenciahatárok átlépése nélkül
– A segítségnyújtás módozatai speciális helyzetekben
(császármetszés, ikres családok, nagycsaládosok, betegen született kisbaba családjánál, perinatális gyász esetén)
– Empátia kontra szimpátia. Értő figyelem. Meghallgatás.
– Személyiségtípusok. Szeretetnyelvek. Transzgenerációs minták.
– A csend csodája, hatékonysága és praktikuma
– Beilleszkedés egy család életébe
– Kommunikációs alapelvek és kompetencia határok
– Érzések, szükségletek, kérések
– Konfliktushelyzetek
– Közös ebédfőzés, avagy alapjáraton mindenkinek más házvezetési dilije és heppje van, ezt szorozd be a hormonokkal
– A frissen szült anya étrendje
– Komatálról és ételérzékenységről, egyéni igényekről és szokásokról, kulturális különbségekről, szokásokról, tévhitekről
– A háztartási segítségnyújtás alapelvei
– A fizikai támogatás lelki hozadékai
– „Nekem a kérés nagy szégyen…” Megtanítani kérni…
– Milyen családot választanék magamnak segítőként, ha megtehetem/megtehetném?
– Mit vállalnék, mit nem vállalnék.
– Az én határaim, szükségleteim, korlátaim
– Az elköteleződés lehetőségei
– A megállapodás/szerződéskötés a családdal/családokkal, önmenedzselés, marketing, vállalkozási és adózási keretek.
– Énmárka építés
– Hogyan induljak el?
– Árképzés
– Időgazdálkodás
– Gyakran ismételt kérdések
– A terepen dolgozók tapasztalati visszajelzései, intései, kérései
———————————————
A jelentkezőktől függően választjuk meg a vasárnap elkészítendő ételt. A főzés nem főzőtanfolyam jelleggel történik, hanem megfigyelés célzattal. Mi mindenre figyelsz oda más háztartásában. mennyire különbözőek a tárolási és ételkészítési szokások. A főzéshez tartozó háztartási munkákat illető szokások.
——————————————————————-
——————————————————————-
A képzésről a felnőttképzési törvénynek megfelelően hitelesített tanúsítványt fogok kiadni. Nyilvántartásba vételi számom képzőként: B/2020/000104. Az új szabályozás értelmében felnőttképzési szerződést kell kössek a jelentkezőkkel. Ennek minden törvényi kötelezettségének megfelelve.
————————————–
A képzés teljes ára 95 000 Ft. Ebben a jegyzet, az ittalvás lehetősége, a két főétkezés, valamint a teázás-kávézás is benne van. Meg a két napnyi tanítás.

Early bird befizetés lehetőségek:
2024. július 6-ig befizetve: 75 000 Ft
2024 augusztus 6-ig befizetve: 85 000 Ft

Szeptember elsején zárom a jelentkezést. Ekkor készítem el a közös face csoportot (itt lehet majd telekocsikat is szervezni.) és ekkor rendelem meg a jegyzeteket is. Természetesen a pontos címet is ki fogom oda írni.

Aki az előző képzések valamelyikéről vis maior okán lecsúszott, annak (a régi áron) él a befizetése. A jelentkezés ez esetben is kötelező, hogy lássam a létszámot. Az első 13 fő jelentkezése után már csak a következő képzésre, illetve várólistára lehet jelentkezni. A jelentkezés az utalással válik érvényessé.

– Akik a képzésre saját tanítványaimként ismétlőként jelentkeznek, azoknak a részvételi díj: 50 000 Ft. (Amíg a helyek be nem telnek.)
– Akik a Holdudvar dúlaképzés elvégzése után szeretnének jelentkezni, nekik 60 000 Ft. ((Amíg a helyek be nem telnek.))

A képzést megelőző két héten belüli lemondás esetén pénzt vissza nem utalok. A befizetés érvényes a következő meghirdetett képzési alkalmakra. Ezen az áron. Két éven belül felhasználva. Vagy más egyéb csoportjaimon, képzéseimen, vagy egyéni mediáció formájában felhasználva. Szintén két éven belül.

Pici babát, illetve kisgyermeket erre a képzésre nem lehet hozni. Erre az esetre találtam ki az online képzéseket. A legközelebbi ekkor indul:
———————————–
Maximum létszám 13 fő
Minimum létszám: nincs (egy embernek is megtartom)
———————————–
A befizetésről a számlát mns. egyéb oktatás címen fogom kiállítani.
Motivációs leveled elfogadása után adatokat fogok kérni Tőled a szamlazz.hu rendszerébe feltöltéshez, díjbekérő megírásához, majd az összeg beérkezése után e-számla kiállításához és megküldéséhez. Betelt létszám esetén kérném jelezni, ha valaki szívesen lennél várólistás.
Első lépésként tehát kérnék egy személyes motivációs levelet a kobzazsuzsa@gmail.com címre. Ne csinálj belőle nagy faxnit, egyszerűen csak mesélj magadról. Inkább hosszabban, mint rövidebben… Imádok motivációs leveleket olvasni.
—————————————————————-
Várlak szeretettel: Miskovics-Kobza Zsuzsanna Meső /pedagógus,
szülésfelkészítő, dúla és dúlaképző, perinatális családkísérő, önkéntes szoptatástámogató, párkapcsolati és egyéni mediátor, okleveles kangaroula/, gyermekágyas segítők képzője és mentora
kobzazsuzsa@gmail.com
———————————————
Fontos kiegészítés:
A babázás körüli alapinformációkat dúlaként, kengurúlaként és szülésfelkészítőként dr. Nils Bergman és Jill Bergman legújabb kori kutatásokon alapuló tanításai alapján adom tovább. A kommunikációs, résznél mediátor szaktudásomat hívom segítségül. A vállalkozás alapítása és az énmárka építése körüli információkat vállalkozóként könyvelőktől és gazdasági tanácsadóktól tanultam. 

Picture of Meso

Meso

Ez is érdekelhet

meso__white@2x

Értesülj első kézből!