Holdkunyhó (csak nőknek) 

 
Fotó: saját
 
 
Tizenhat helyből hat még szabad. 
 
Időpont: szeptember 16-17.
Helyszín: Bugac
Részvétel feltétele: már jártál nálam személyesen női körbe, körvezető képzésre, ültél már kunyhómban, szertartásomon. Kizáró okok: súlyos légzőszervi betegség, súlyos szív és érrendszeri betegség, súlyos idegrendszeri betegség, friss tetoválás, friss fogászati kezelés, műtét utáni lábadozás időszaka. Menstruáció esetén beülhetsz a kunyhómba, de mindenképpen jelezd előtte. Várandósság, illetve szoptatása  esetén egyéni elbírálás. Mindenképpen jelezd felém. Jelentkezés motivációs levéllel: kobzazsuzsa@gmail.com. 
 
 
11 óra körül érkezz meg, délben kezdjük a női kört. A témádat Te magad hozod és majd meglátjuk, hogy mi kapcsol aznap össze minket. Mitől válunk női közösséggé. Valamikor délután ülünk a kunyhóba. Amikor a párom Imre, vagyis a tűzember jelzi, hogy minden készen áll a fogadásunkra. Sötétben jövünk ki a kunyhóból, addigra Imre már messze sétál és nem néz hátra. Kunyhózás után fakultatív, hogy eszel, vagy nem. Rögtön lefekszel aludni, vagy csak később. Reggeli közben lesz a megosztókör, ezért szeretnénk, ha legkésőbb 8 órakor mindenki ott ülne a terüljasztalkánál. Késni a női körről nem lehet, előbb hazaindulni megint csak nem lehet.
 
Mit is hozz magaddal?
Női körhöz:
- dobot, csörgőt
- jegyzetfüzetet, ha szeretnéd felírni a felismeréseidet
 
Kunyhózáshoz:
- természetes alapú fehérnemű
- természetes alapanyagú kunyhózós ruha (ez lehet egy óriás póló, egy zsákruha, egy mívesebb hálóing, avagy magadra tekert nagykendő
- törölköző
- váltófehérnemű kunyhózás utánra
- van, aki szeret papucsban lenni beülésig, de a kunyhó ajtajában ezt majd le kell vetni
- ha szeretnél valamit feltenni szentelődni az oltárra, kunyhó tetejére (ékszer, ásvány, apró emlék, gyertya, üzenetke papírlapon...
- ha szeretnél valamit a szer után a szertűzben elengedni (mindenképpen egyeztess velem az elengedés módjával és idejével kapcsolatosan)
Éjszakára, mivel hogy kunyhózás után ott alszunk a jurtában:
- hálózsák, polifoam (kispárna)
- meleg öltözék éjszakára
- minden, ami neked kellhet még, hogy jól aludj
Étkezéshez, vacsorához, közös reggelihez:
- kenyér, péksütemények, kencék, sajtok, lekvárok, kolbászok, zöldségek, gyümölcsök, sütemények...
 
Pénzbeli rákészülődés:
- jelentkezéskor 13 000 Ft utalása közös költségre (tűzifa, eszközök, kunyhóvezető útiköltsége, tűzembernek felajánlás) 
- helyszínen tetszőleges összegű adomány (nem kötelező)
- ha telekocsi autóval érkeznél, a sofőrt kell megkérdezni az üzemanyag hozzájárulás mértékéről